Milla Lehto
15:10 - 20.02.2020 / musiikki / Findance
Suosikki-DJ Milla Lehto juhlii 20-vuotista uraansa – juhlakiertue alkaa maaliskuussa

DJ Milla Lehto on alansa tunnetuin naisartisti maassamme. Lehdon uran käynnistymisestä tulee kuluneeksi 20 vuotta, ja sen kunniaksi hän lähtee mittavalle Neon Noir Tour 202020 -kiertueelle maaliskuussa. Kiertue on samalla kautta aikain ensimmäinen nais-DJ:n nimikkokiertue Suomessa konemusiikin saralla.

Kiertue alkaa Tampereen Social Clubilta 21. maaliskuuta. Lisäksi Lehto nähdään vuoden kuluessa mm. Vaasassa, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Seinäjoella, Turussa, Joensuussa ja Kajaanissa. Kiertueen päätapahtuma järjestetään Helsingissä 17. lokakuuta.

Milla Lehdon DJ-ura on kestänyt jo 20 vuotta maamme konemusiikin ytimessä, ja hän on ollut todellinen uranuurtaja erityisen miesvoittoisella alalla. Lehto on tehnyt lukemattomia keikkoja niin Suomessa kuin ulkomailla ja on toiminut resident-DJ:nä useissa suosituissa klubikonsepteissa, kuten Pussy eau de Club ja Aces. Lisäksi Milla Lehdon BASS GAME on noussut neljässä vuodessa yhdeksi Suomen tunnetuimmista klubibrändeistä.

DJ Milla Lehto on esiintynyt myös kymmeniä kertoja ulkomailla, ja hänet on nähty mm. Lontoon Ministry of Soundissa, Phuketin Cafe Del Marissa ja Tallinnan Kultuurikatelissa.

Milla Lehdon musiikillinen tyyli pohjautuu houseen ja teknoon, mutta hänen DJ-seteissään yhdistyy monia housen eri lajeja, kuten deep, tech, progressive ja minimal. Lehto on soittanut myös progressiivista psytrancea C.A.T-nimisenä DJ:nä vuodesta 2012. Djanemagin lukijat valitsivat Milla Lehdon viime vuonna Suomen parhaaksi nais-DJ:ksi.

– Olen saanut kokea upean uran näiden parin vuosikymmenen aikana, enkä suinkaan aio hiljentää tahtia jatkossakaan. Klubit ja muut esiintymispaikat ovat olleet niin kauan kiinteä osa elämääni ja viihdyn suuresti voidessani tuottaa iloa yleisölleni, DJ Milla Lehto kertoo. – Visuaaliset mielikuvat luovat musiikkia, ja samaan aikaan musiikki luo visuaalisia mielikuvia. Tunnelma, mikä tästä yhtälöstä syntyy, on minulle yhä kaikkien näiden vuosien jälkeen tärkeä inspiraation herättäjä, hän jatkaa.

Maaliskuussa alkavan Neon Noir -kiertueen estetiikka on ammentanut vaikutteita 1980-luvusta, sekä cyberpunkin maailmasta. Nämä aiheet kiehtovat Milla Lehtoa erityisesti visuaalisesti ja ovat inspiroineet häntä kiertueen teeman syntymiseen.

Lehdon intohimona ovat audiovisuaaliset kokonaisuudet, joten kiertueen lavasuunnittelu, videomateriaali, mainosmateriaali, asusteet, musiikki ja muut yksityiskohdat tukevat tätä ajatusta ja teemaa. Lehdon pitkäaikainen haave on ollut soittaa kokonainen keikka omaa tuotantoa, ja nyt 20 vuoden DJ-uran jälkeen se on vihdoin mahdollista hänen omalla juhlakiertueellaan.

Lehto on myös työstänyt omaa musiikkiaan jo usean vuoden ajan. DJ Orkidean ja Lehdon yhteistuotanto, Game On, nousi 2013 Beatportin Minimal Top 100 -listalla sijalle 49. Hänen uudempaa tuotantoa on Zacharianin ja Krutin kanssa yhteistyössä tuotettu Ambush, joka julkaistiin 303Lovers -labelilla keväällä 2017. Lehdon ensimmäinen oma EP ilmestyy lähiaikoina.

Milla Lehdon juhlakiertue on saanut tukea Musiikin edistämissäätiöltä. Lisäksi kiertueeseen osallistuu lukuisia eri alojen sponsoreita, kuten Genelec, Top Fuel Beer, Omena Hotels, energiajuoma ED ja OnniBus.com.

Neon Noir Tour 202020 -kiertue:

Tampere, Social Club 21.3.

Vaasa, Roska 3.4.

Oulu, Mango, 4.4.

Jyväskylä, Escape 24.4.

Kuopio, Calacucco 25.4.

Tallink Silja, Electric Carneval 22.8.

Lahti, Vintti 5.9.

Seinäjoki, Rytmikorjaamo 18.9.

Turku, Apollo 19.9.

Joensuu, Kerubi 25.9.

Kajaani, Onnela 26.9.

Helsinki, Telakka 17.10.

artikkelin avainsanat:
Milla Lehto