Pixabay
20:10 - 15.12.2019 / maailmalta / Johan Ekroth
Nainen kertoo harvinaisesta sairaudestaan - petipuuhat tuntuivat puukoniskuilta

27-vuotias Katrin Maslenkova kertoo julkisesti hänen sairaudestaan, josta kärsivät noin yksi nainen viidestäsadasta naisesta.

Vaginismus on sairaus, joka tunnetaan myös nimeltä emätinkouristus. Siinä alapään lihakset ovat normaalia kireämpiä, joka saa seksin harrastamisen tuntumaan kivuliaalta tai jopa mahdottomalta.

Torontossa Kanadassa asuva Maslenkova kertoo, että hänen ensimmäiset seksikerrat olivat vaikeita, sillä hänen silloinen poikaystävänsä ei päässyt edes sisälle.

Kun muutaman kerran jälkeen poikaystävä pääsi hieman sisälle, tuntui se Maslenkovan mielestä samalta, kun häntä olisi puukotettu.

Seksin harrastamisen lisäksi myös muun muassa tampoonien käyttäminen tuntuu äärimmäisen kivuliaalta, kirjoittaa Metro [lähde].

Maslenkova päätti hakeutua lääkärin vastaanotolle, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että hänen kehonsa ei ollut vielä tarpeeksi kypsä seksin harrastamiseen.

Hän etsi kuitenkin oireidensa perusteella tietoa internetistä, jossa hän törmäsi termiin vaginismus. Tämän jälkeen hän varasi uuden ajan lääkärille.

Hänelle suositeltiin niin sanottua laajennusterapiaa, jossa alapään lihaksia venytetään dilaattorilla. Neuvot alkoivat toimimaan ja nykyään Maslenkova pystyy harrastamaan normaalia seksiä miehensä kanssa.

artikkelin avainsanat:
terveys