PlayWay
10:10 - 11.12.2019 / pelit / Markku Leppilampi
Uusi tietokonepeli suututti uskonnolliset piirit - taitaa ollakin ennennäkemätön idea

Tuleva videopeli on nostattanut kulmakarvoja epätavallisen ideansa vuoksi, Oddity Central kertoo [lähde]. Pelissä pelaaja pääsee pelaamaan Jeesus Kristuksella.

Peli on osuvasti nimeltään I am Jesus Christ. PlayWayn kehittämä peli on raportoidusti realistinen simulaattori, joka on saanut inspiraatiota Uuden testamentin tarinoista. Pelissä nähdään ainakin kaste Jordanjoella sekä Jeesuksen ylösnousemus.

Pelissä voi tehdä ihmeitä, kuten kasvattaa kalansaaliita, parantaa ihmisiä ja rauhoittaa myrskyisiä meriä. Pelin trailerissa nähdään muun muassa, miten Jeesus parantaa sokean naisen sekä kävelee vetten päällä.

- Muutu Jeesus Kristukseksi, maailman kuuluisimmaksi mieheksi, tässä hyvin realistisessa simulaattorissa. Rukoile kuin Hän saadaksesi supervoimia, tee kuuluisia ihmeitä kuten Hän teki Raamatussa. Karkota demoneja, paranna ja ruoki ihmisiä, herätä kuolleista ja niin edelleen "I am Jesus Christissa", pelin Steam-tiedoissa kerrotaan.

Sosiaalisessa mediassa peli on ärsyttänyt monia uskovaisia ihmisiä. Debattia on syntynyt esimerkiksi pelissä olevasta energiapalkista, joka kuluu ihmeiden käyttämisen myötä. Kriittisten äänien mielestä tällä vihjataan, että Jeesuksella olisi rajalliset voimat.

Alla pelin traileri.

artikkelin avainsanat:
I am Jesus Christ oudoimmat PlayWay