Mariia
13:10 - 03.12.2019 / musiikki / Findance
Findancen haastattelussa Mariia - traagisen menneisyyden kokenut laulajatar toteuttaa nyt unelmaansa

Mariia on julkaissut esikoissinglensä Kotiin. Findance tavoitti laulajatulokkaan kommentoimaan luomustaan.

Sinkun ilmestymisen lisäksi käsillä on myös toinen suuri hetki.

- Mun virallinen nimi toistaiseksi vielä siis on Sari Anneli ja tulevana maanantaina 9.12. maistraatissa tehdään nimipäätös mun uudesta nimestä, joka tulee olemaan Mariia Evelin Sydänsävel. Tästä nimestä siis peräisin myös artistinimeni Mariia.

- Syy miksi haluan vaihtaa nimeäni, on kaikessa yksinkertaisuudessaan mun menneisyys ja menetetty identiteetti. Menneisyyttä kohdanneena, sitä käsitelleenä ja sieltä myös sanojen pursuneena esiin tähän kappaleeseen nousi myös kuin tuhkasta uusi nimi ja uusi identiteetti. Tämä nimi nostattaa mukanaan esiin sen ihmisen, joka olen aina tuntenut olevanikin, mutta joka on jäänyt kaiken kuoren alle pimentoon saatuaan iskuja riittävän paljon ulkopuolelta kokien, etten saa olla se joka oikeasti olen.

- Tavallaan sinkkuun, itse biisin ideaan, sisältöön, sävellykseen, sanoitukseen ja sovitukseen kiteytyy se, millaista mun elämä on ollut. On kuin saatu laulun muotoon se, miltä musta on mun elämäni aikana useita kertoja ihmisenä tuntunut.

Sävellyksen ja sovituksen takana on Teijo "T-Sonic" Tikkanen.

- Hän sai uskomattomalla tavalla luotua kuin tyhjästä kappaleen, joka kertoo sävelin mun tarinaani siitä, miten olen kokenut oloni yksinäiseksi ja kurjaksi, kuinka mua on koulukiusattu, kuinka olen kasvattanut itseni yksin eläen alkoholistiäidin kanssa kuitenkin ollen yksin. Monesti tunsin, että haluan vain pois sinne missä on se koti, jossa ei tarvitsis tuntea oloaan yksinäiseksi. Kuitenkin sisälläni tuntien, että kaikki sisältää aina positiivisen puolen ja kaikesta selviää lopulta. Kaiken kurjuuden ja ikävien kokemusten keskellä jollain käsittämättömällä tavalla aina uskoin ja tunsin, että tästä selvitään. Kuin ollen valo pimeydessä. Se onkin ehkä ollut helpoin tapa kuvata sitä tunnetta, minkä tuntee sillä hetkellä kun ympärillä myrskyää ja olet itse myrskyn silmässä. Samanlaiselta on tuntunut tässä elämässä olo molempien vanhempien puolen suvun osalta. Olen kuin yksinäinen susi tai "suvun mustalammas", jolle ei tarvitse kertoa mistään mitään ja jota ei kukaan halua minnekään. Ainoat, jotka ovat välittäneet todella ja osoittaneet sen, ovat olleet siskoni ja serkkuni isän puolelta. Ja satunnaiset menneisyyden kaverit/tuttavat/naapurit, jotka ovat hetkellisesti tarjonneet avun/suojan/turvan.

Mariia on usein tuntenut, että hänen sydämensä räjähtää, eikä hän jaksa kantaa elämänsä taakkaa harteillaan - tai siivillä, kuten laulussa kuvaillaan.

- Laulu on mahdollisuus tulkita monella eri tavalla. Joillekin laulu esittäytyy hyvinkin synkkänä, kuullostaen ehkä siltä, että haluaisin kuolla. Joillekin taas laulu kuvastaa mahdollisesti läheisen menetystä, jonkinlaista kaipuuta jonnekin, kenties ikävää. Ja jotkut ehkä löytävät laulusta myös sen voiman, sen syvimmän olemuksen ja uskon, missä lopulta kaikesta selviää rakkauteen uskomalla ja optimistisella ajattelulla. Itselleni tämä ensimmäinen sinkkuni on äärettömän tärkeä viestiltään. Tämä on ollut pienen "Sari-tytön" unelma. jota olen kantanut kaikkien vuosien läpi salaa toivoen, että vielä jonain päivänä pääsisin tekemään oman biisin. Ja tässä se nyt on. Ilman Teijoa ja tuottajaani Duo Recordsin Tommi Tähtivirtaa en olisi tässä. Nämä miehet mahdollistivat tämän unelman toteutumisen. Ja koska ns. nälkä kasvaa syödessä, niin tottakai haluan päästä työstämään albumin, sillä sanoituksia on tuhottoman paljon ja genren ei tarvitse olla lukittu mihinkään tiettyyn, vaan koska olen monipuolinen laulaja, pystyn mukautumaan genreen kuin genreen.

Mariian haaveena on myös päästä keikkailemaan, mutta ensin haun alla olisi sopiva bändi.

Kuuntele Kotiin Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Mariia