Opel
22:10 - 01.12.2019 / viihde / Findance
Opel Astra julkisti uudet hintansa

Vuonna 2015 julkistettu, lukuisia arvostettuja palkintoja kerännyt Opel Astra -mallisto uudistuu. Moottorivalikoima uudistuu täysin ja tutut varustetasot Comfort, Innovation Plus ja Executive saavat lanseerausvaiheessa rinnalleen erityisen Launch Edition -mallin.

Jo Astra Comfort -mallissa on panostettu varusteluun – siihen kuuluu vakiona muun muassa erittäin energiatehokkaat Full LED -ajovalot, joissa kumpikin ajovalo käyttää vain 13 Wattia. Energiasäästö perinteisiin halogeenivaloihin on peräti 81 prosenttia (17W vs. 70W). Lisäksi Comfort-mallissa on 7-tuumainen Infotainment-järjestelmä Bluetooth-yhteydellä ja Apple CarPlay- ja Android Auto-yhdistettävyydellä. Kuljettajan ajomukavuutta lisäävät myös nahkaverhoiltu, lämmitettävä ohjauspyörä, vakionopeudensäädin ja pysäköintitutkat niin edessä kuin takanakin. Matkustamon lämpötilasta huolehtii kaksivyöhykkeinen automaatti-ilmastointi.

Innovation Plus –varustetasossa kuljettajan työtä helpottavat lisäksi myös kaistavahti ja etutörmäyksenestojärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla. Erityisen AGR-sertifikaatin saanut, palkittu ergonomiaistuin 8-suuntaisin säädöin varmistaa optimaalisen ajoasennon. Innovation Plus -mallia voi täydentää esimerkiksi Matrix Navi Pro -paketilla, johon kuuluu muun muassa IntelliLux LED Matrix -valot ja Multimedia Navi Pro -kokonaisuus 8-tuumaisella digitaalinäytöllä ja suomenkielisellä opastuksella.

Executive-varustetaso pitää sisällään Innovation Plus -mallin varusteiden lisäksi monia premium-luokan autoista tuttuja varusteita – se onkin ollut työsuhdeautoilijoiden parissa kaikkein suosituin varustetaso. Yksi merkittävimmistä varusteista on Opelin tunnetut ja palkitut IntelliLux LED Matrix -valot. Tähän palkittuun valokokonaisuuteen kuuluu muun muassa älykkäät LED-ajovalot, automaattiset kaukovalot ja LED -takavalot. Executive-mallin edistyksellistä Navi Pro –järjestelmää käytetään 8-tuumaiselta värikosketusnäytöltä, minkä lisäksi kuljettaja saa informaatiota auton toiminnoista 8-tuumaiselta diginäytöltä.

Executive-mallissa on musta nahkaverhoilu. Sähköisesti 18-suuntaan säädettävässä kuljettajanistuimessa on muistitoiminto sekä ilmastointi- ja hierontatoiminto. Lisäksi takaistuimet ovat lämmitettävät ja takaikkunat tummennetut. Edistynyt pysäköintiavustin sisältää puoliautomaattisen pysäköintiavustimen, katvealueen varoittimen ja peruutuskameran.

Astran Executive-varustetaso on ollut kattavan varustelun ansiosta perinteisesti Astran halutuin malli työsuhdeautoilijoiden keskuudessa. Esimerkiksi viisiovisen Astra Executive 145 Turbon automaattiversion vapaa käyttöetu on 640 euroa kuukaudessa ja vastaavan Sports Tourer -mallin 660 euroa kuukaudessa.

Uutta Astraa voi halutessaan täydentää erilaisilla varustepaketeilla. Esimerkiksi Teknologia-paketti on yhdistettävissä niin Innovation Plus- kuin Executive-tasoon. Siihen kuuluu mukautuva vakionopeudensäädin, joka kiihdyttää ja vähentää ajonopeutta automaattisesti ja auttaa säilyttämään tietyn etäisyyden edellä ajavaan autoon. Liikennemerkkien tunnistus tuo tärkeää infoa vallitsevista rajoituksista kuljettajan näkökenttään.

Lanseerauksen alkuvaiheessa tarjolla on myös erityinen Launch Edition -malli. Se sisältää Executive-varusteiden lisäksi näyttävät, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ja Musta optiikka -paketin, joka viimeistelee uutuuden ulkonäön mustilla yksityiskohdilla, persoonallisella etusäleiköllä ja kattokaiteilla. Lisäksi Launch Edition -malliin kuuluu OPC Line -sisätilapaketti urheilullisella ohjauspyörällä, alumiinisilla polkimilla ja mustalla sisäkattoverhoilulla. Äänentoistosta huolehtii tasokas Bose Premium -järjestelmä. Mukavuutta lisääviin varusteisiin kuuluu myös lämmitettävä tuulilasi ja langaton älypuhelimen lataus. Varustetasossa on myös liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja jalankulkijan tunnistus automaattisella hätäjarrutustoiminnolla.

Uuden Opel Astra -malliston vahvuuksiin kuuluu merkittävästi uudistunut moottori- ja vaihteistovalikoima, jonka päästöt ovat laskeneet nykymalliin verrattuna peräti 21 prosenttia (NEDC). Tarjolla on jatkossa 1.2- ja 1.4 -litraiset bensiiniturbomoottorit ja 1.5-litrainen, turboahdettu dieselmoottori. Pienikokoisemman, 1.2-litraisen bensiinimoottorin yhteydessä on kuusiportainen manuaalivaihteisto. Tehokkaamman bensiinivaihtoehdon saa manuaalivaihteiston lisäksi myös portaattomalla vaihteistolla, joka on saanut kehuja muun muassa jo alhaisilla kierroksilla tarjolla olevasta voimasta ja lineaarisesta voimantuotosta myös kaupunkiajossa. Dieselmoottorin voi valita manuaalivaihteisen lisäksi myös 9-portaisella automaattivaihteistolla – saatavilla nyt ensimmäistä kertaa tässä autoluokassa.

Euroopassa vielä yleisesti käytössä olevalla NEDC-mittaustavalla laskettuna uuden Astran seitsemästä moottorista peräti viisi alittaa maagisen 100g/km CO2-päästörajan. Muun muassa 1.2-litraisen manuaalivaihteisen version CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 99g/km ja 1.5-litraisen dieselmoottorin jopa 90 g/km.

Myös Astran alustaa on säädetty. Se näkyy entistä täsmällisempänä ohjauksena. Iskunvaimentimet ovat uudet, samoin valinnaisena varusteena saatava taka-akselin Watt Link.

Myös aerodynamiikka on parantunut edeltäjään verrattuna merkittävästi. Muun muassa Sports Tourerissa ilmanvastusta mittaava tunnusluku on 0,26 Cd mikä tekee Astrasta aerodynamiikaltaan markkinoiden tehokkaimman farmarin. Erinomainen aerodynamiikka on tehokas keino myös kulutuksen ja päästöjen pienentämiseen.

Opel Astra -hinnasto (jokaisesta varustetasosta alkaen-hinta)

Astra 5ov Comfort 110 Turbo 21 390 €

Astra 5ov Innovation Plus 110 Turbo 23 413 €

Astra 5ov Executive 110 Turbo 26 464 €

Astra 5ov Launch Edition 130 Turbo 30 989 €

Astra Sports Tourer Comfort 110 Turbo 22 514 €

Astra Sports Tourer Innovation Plus 110 Turbo 24 724 €

Astra Sports Tourer Executive 110 Turbo 27 984 €

Astra Sports Tourer Launch Edition 130 Turbo 32 306 €

artikkelin avainsanat:
autot Opel Opel Astra