Pixabay
23:10 - 15.10.2019 / maailmalta / Johan Ekroth
Vauva syntyi pahasti epämuodostuneena - takapuolessa oleellinen puutos

Lääkärit onnistuivat pelastamaan vastasyntyneen vauvan hengen Venäjällä. Lääkärit epäilevät, että sikiön oli tarkoitus aluksi kehittyä kaksosiksi, mutta kehitys epäonnistui äidin kohdussa.

Kun vauvan äiti kävi tutkimuksissa ennen synnytystä, havaittiin vauvalla yksi ylimääräinen jalka, kirjoittaa Metro [lähde].

Löydöksistä huolimatta vauvan äiti ei halunnut tehdä aborttia, vaan synnytti vauvan tammikuussa 2018. Välittömästi synnytyksen jälkeen vauva joutui kiireelliseen leikkaukseen, koska sillä ei ollut peräaukkoa, josta se olisi voinut ulostaa.

Kuukausi synnytyksen jälkeen vauvalle tehtiin uusi leikkaus, jossa 55-vuotias lääkäri Yury Sokolov yhdessä Evgenia Kartsevan kanssa poisti vauvan ylimääräisen jalan.

Vuonna 2019 vauvalle tehtiin kaksi leikkausta, joissa toisessa poistettiin hänen ylimääräinen penis ja toisessa vauvan peräaukko siirrettiin kohtaan, jossa sen on tarkoitus olla.

Tällä hetkellä lapsi voi lääkärien mukaan normaalisti. Hänelle on tehtävä tulevaisuudessa vielä yksi leikkaus, joka mahdollistaisi peräaukon normaalin käytön.


artikkelin avainsanat:
terveys