Rex Features / AOP
05:10 - 28.08.2019 / viihde / Markku Leppilampi
15-vuotias poika keksi helpon tavan tienata 3600 euroa kuukaudessa - Instagram laittoi touhulle stopin

Instagramissa voi tunnetusti tienata paljon rahaa. Market Watch kertoo [lähde] nyt yhdysvaltalaisen Ben-nimisen teinipojan bisneksien loppuneen palvelussa.

Spicymp4-aliaksella tunnettu poika tienasi palvelussa peräti noin 3600 euroa kuukaudessa. Ja keino siihen kuulostaa aika helpolta.

Ben keräsi netistä muiden tekemiä meemejä ja latasi ne sitten Instagramiin. Hänellä oli tarkoitusta varten useita suosittuja Instagram-tilejä.

Touhu oli moraalisesti arveluttavaa, sillä meemien tekijät eivät saaneet työstään kunniaa eikä muutakaan korvausta. Nyt rahan tulo on loppunut myös Beniltä.

Instagram ei aio enää sietää palvelussaan niin sanottuja meemitilejä, joten palvelu on asettanut käyttökieltoon jo 30 erittäin suosittua meemitiliä. Niiden omistajat ovat ladanneet sivuilleen niin kuvia kuin videoitakin.

Instagram tiedotti, että tilit rikkoivat palvelun käyttöehtoja. Tilien omistajat olivat myös väitetysti yrittäneet myydä tilejään ja saada jollain kielletyllä tavalla käyttöönsä käyttäjänimiä. Instagram ei salli palvelussaan käyttäjänimien ostamista tai kaupustelua.

Rahaa Ben tienasi promotoimalla muiden käyttäjien Instagram-sivuja korvausta vastaan. Benin tili oli vielä pientä verrattuna joihinkin muihin meemitileihin, jotka tienasivat satoja tuhansia dollareita vuodessa.

artikkelin avainsanat:
Instagram tech