Pixabay
03:10 - 16.07.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Nainen menetti äänensä 12 vuodeksi uskomattoman syyn vuoksi - sai takaisin!

Oddity Central kertoo [lähde] australialaisen naisen karusta kohtalosta, josta hän kuitenkin pitkän ajan kuluttua selvisi.

Marie McCreadie oli vasta 13 vuotta vanha, kun hän menetti äänensä. Lääkärit epäilivät viruksen aiheuttaneen sen, mutta näin ei ollutkaan.

McCreadie on nyt julkaissut kirjan koettelemuksestaan, joka alkoi vuonna 1972. Hän kertoo kirjassa muun muassa, miten hän oli peloissaan ja sekavassa tilassa, eikä hänen vanhempansakaan osanneet käsitellä asiaa aluksi.

Hän onneksi löysi tapoja kommunikoida ystäviensä kanssa ja alkoi lopulta elää normaalia elämää mykkänä. Kommunikointiin hän käytti muun muassa viestilappuja.

Hän sai katolisen koulun opettajiltaan jostain syystä järkyttävää kohtelua. Häntä syytettiin noidaksi. Lisäksi hänen äänensä katoamisen arveltiin olevan "paholaisen työtä." Oppilaat vitsailivat aluksi opettajien käytöksellä, mutta vitsi muuttuikin vakavaksi asiaksi, kun McCreadie eristettiin muista oppilaista.

Hän jätti lopulta koulun taakseen ja vietti vuoden kotona toipuen koettelemuksestaan. Hän pääsi lopulta töihin konekirjoittajaksi.

McCreadie oli joutunut pärjäämään ilman ääntään jo 12 vuoden ajan, kunnes jotain erikoista selvisi. Vuonna 1984 McCreadie alkoi yskiä töissä. Yskiminen ei tuntunut loppuvan, jolloin hän meni vessaan ja huomasi yskivänsä verta. Hän panikoi ja tilasi ambulanssin sairaalaan.

Hän tunsi jotain olevan kurkussaan, jolloin lääkärit tutkivat sen ja huomasivat kurkussa olevan patin. Lisätutkimuksissa hänen äänihuulistaan löytyi jumissa oleva vanha kolikko, joka esti äänihuulia värähtelemästä.

Välittömästi kolikon poistamisen jälkeen McCreadie alkoi äännellä - se oli jotain, jota hän ei ollut voinut tehdä 12 pitkään vuoteen. Aluksi hän vain äänteli, mutta pian hän pystyi jo puhumaan. McCreadien piti opetella kuitenkin hengittämään tietyllä tavalla, jotta sanat tulivat kunnolla ulos.

Kolikko ei näkynyt aikoinaan röntgenkuvissakaan, koska se oli sellaisessa asennossa, että sitä oli vaikea erottaa. McCreadie ei muista sitä, miten kolikko olisi voinut joutua hänen kurkkuunsa. Kaiken lisäksi kolikko oli päätyessään kurkkuun ollut poissa kierrosta jo kolmen vuoden ajan.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut terveys