Pixabay
03:10 - 12.07.2019 / maailmalta / Johan Ekroth
Miehen toinen silmä sokeutui parasiitista - piti piilolinssejä suihkussa

Nick Humphreys kertoo aloittaneensa piilolinssien käytön, jotta voisi parantaa näköään jalkapalloa pelatessa. Hiljattain hän menetti kuitenkin näkökykynsä oikeasta silmästään.

Shropshirestä Britanniasta kotoisin oleva 29-vuotias Humphreys kertoo, että hänen sarveiskalvossaan oli parasiitti, joka aiheutti sokeutumisen.

Parasiitti puolestaan oli päätynyt silmään, kun mies kävi suihkussa piilolinssien kanssa, kirjoittaa Metro [lähde].

Humphreys kertoo, että kukaan ei ollut koskaan kieltänyt käyttämästä piilolinssejä suihkussa. Oireet silmässä alkoivat kovalla kutinalla.

Tämän jälkeen hänen oli vaikea nähdä selvästi oikealla silmällään. Optikolle mentyään hänelle sanottiin, että hänen oikeassa silmässään oli haava.

Sairaalassa hänen silmästään löydettiin parasiitti. Pian hän menetti myös näkökykynsä oikeasta silmästään parasiitin aiheuttaman tulehduksen vuoksi. Operaatioiden avulla tulehdus saatiin kuitenkin poistettua ja hänen näkönsä alkoi palautua.

Humphreys jakaa tarinaansa mediassa siitä syystä, että jokaisen tulisi suhtautua vakavasti piilolinssien käytön hygieniaan ja kieltoihin, joihin muun muassa kuuluu, että niitä ei saisi käyttää suihkussa tai uidessa.

artikkelin avainsanat:
terveys