Kirjakauppaliitto
23:10 - 06.06.2019 / viihde / Findance
10. - 16. kesäkuuta on Dekkariviikko

Dekkarit kuluvat edelleen suomalaisten lukijoiden käsissä, eikä suosio näy hiipuvan. Tänä vuonna valtakunnallista Dekkariviikkoa vietetään 10.-16.6.2019. Jo kuudetta kertaa järjestettävän Dekkariviikon aikana kirjakaupat tuovat myymälöissään esille tämän suositun kirjallisuudenlajin uutuuksia sekä jo pokkareiksi ehtineitä suosikkeja.

Viikko on saanut lukijat innostumaan ja kirjakauppoihin tekemään omia valintojaan lomien lähestyessä. Dekkareita ostetaan läpi vuoden, mutta erityisen suosittuja ne ovat kesällä.

- Dekkarit kuuluvat kesään. Omaan käyttöön rantapyyhkeellä, riippukeinukaveriksi, lahjaksi, mökkiviemiseksi. Kesällä rentoudutaan kirjan kanssa ja luetaan ne uutuuskirjat, jotka vuoden aikana ovat ajanpuutteen vuoksi jääneet lukematta, toteaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Vuoden 2018 käännetyn kaunokirjallisuuden top 10 -listalla oli seitsemän dekkaria. Kirjallisuudenlajin edustajat näkyvät toistuvasti myös Mitä Suomi lukee -listalla.

- Rikoskirjallisuus kiinnostaa sekä naisia että miehiä. Dekkareiden ostajia ei voi määritellä sukupuolen tai sukupolven mukaan, dekkareita ilmestyy mukavasti myös lapsille ja nuorille. Rikoskirjallisuuden kirjosta jokaiselle löytyy varmasti mielekästä luettavaa. Laajan valikoiman kirjakaupoissa ammattitaitoiset libristit auttavat mielellään löytämään sopivaa luettavaa, Karlsson jatkaa.

artikkelin avainsanat:
Dekkariviikko kirjat