BBQ Battle
16:10 - 08.06.2019 / viihde / Findance
Kansainvälinen BBQ Battle tuo Suomeen barbeque-mestareita useasta eri maasta

Ensi viikolla järjestettävä suuri barbeque-tapahtuma BBQ Battle tuo useita kansainvälisiä BBQ-mestareita Tampereelle.

Ratinanniemessä 15.-16.6. järjestettävä BBQ Battle Finland on Suomen ensimmäinen Kansas City Barbeque Societyn virallinen Master Series -osakilpailu, jonka voittaja lähtee kisaamaan BBQ:n MM-kisoihin Amerikkaan. Samalla kilpailussa ratkeaa myös Suomen virallinen BBQ-mestari.

Kotimaisten barbeque-taitajien lisäksi Suomen osakilpailuun on ilmoittautunut joukkueita monesta eri maasta. Kilpailussa on mukana muun muassa useampi moninkertainen barbeque-mestari.

Kaksipäiväinen tapahtuma on yleisölle ilmainen ja BBQ-kilpailun lisäksi paikalla on myös grillaus- ja barbeque-tuotteita myyviä näytteilleasettajia. Mukana tapahtumassa on mm. Poppamies Oy, Big Green Egg, Taloon.com –grillimyymälä ja Cambro. Sunnuntaina yleisön nopeimmat pääsevät myös maistelemaan BBQ-kilpailun lihoja, joten tapahtumassa on mahdollisuus päästä testaamaan mm-tason herkkuja. Sunnuntaina Ratinaan voi saapua vaikka piknikille ja ruokaa ja juomaa saa myös Pyynikin maistelulaivalta ja Ratinan ravintoloista.

Barbeque on perinteinen amerikkalainen kypsennystapa, jossa ruokaa kypsennetään pitkään tulen avulla ja savu maustaa ruoan mausteiden lisäksi. BBQ Battlessa joukkueet kilpailevat parhaan barbeque-lihan valmistuksesta, jonka jokainen joukkue suorittaa paikan päällä näyttävillä smokereillaan. Voittajan päättää koulutettu ja virallinen tuomariraati, joka ei tiedä, kenen annoksia maistelee.

Kansas City Barbeque Society on voittoa tavoittelematon yhdysvaltalainen järjestö, jonka missiona on edistää aidon Barbequen ilosanomaa ja valvoa maailmanlaajuisesti yli viittäsataa kilpailua vuodessa. BBQ Battle Finland –tapahtuman pääjärjestäjät ovat Oy Poppamies ja Smoking Finns.

artikkelin avainsanat:
BBQ Battle ruoka