Pixabay
22:10 - 27.05.2019 / viihde / Johan Ekroth
Haluatko välttää krapulan? - Kokeile näitä kolmea kikkaa sekä ultimaattista krapulajuomaa

Hauskan ja kovan juhlimisen jälkeen jokaisen voi joskus yllättää ylitsepääsemätön krapulatila. Sitä voi kuitenkin yrittää välttää erilaisilla teoilla, kuten seuraavilla kolmella kikalla ja krapulajuomalla.

Ravitsemusterapeutti Steve Macari kertoo, kuinka juhlimiseen tulisi valmistautua ennen, sen jälkeen sekä seuraavana päivänä, kirjoittaa The Sun [lähde].

Juhlimista edeltävänä päivänä tulisi nauttia paljon nestettä, kuten vettä tai kookosvettä. Lisäksi juomaveteen voi lisätä hieman merisuolaa. Ruoan tulisi olla proteiinipitoista sekä siinä saisi olla myös rasvaa.

Juhlimisyön aamutunneilla moni suuntaa kebab-ravintolaan, mutta Macari suosittelisi ihmisiä nauttimaan kebabin sijaan hedelmiä, kuten viinirypäleitä tai omenia, jotka pitävät sisällään paljon fruktoosia. Macarin mukaan fruktoosi auttaa maksaa puhdistamaan kehoa alkoholista.

Juhlimisen jälkeisenä päivänä sängystä tulisi nousta pian, mennä suihkuun ja pestä hampaat. Macarin mukaan tulisi syödä ruokaa, jossa on punajuurta, sillä se auttaa maksan toimintaa.

Macari jakaa myös oman krapulajuomansa reseptin, joka pitää sisällään 235 millilitraa vettä, 118 millilitraa kookosvettä, 118 millilitraa appelsiinimehua ja hyppysellisen merisuolaa.

artikkelin avainsanat:
alkoholi terveys