Pixabay
22:10 - 21.04.2019 / viihde / Johan Ekroth
Voisiko lentomatkustajien punnitus olla tulevaisuudessa totta? - Mitä hyötyjä siitä olisi?

Lentomatkustaminen on lisääntynyt viime vuosina hurjaa vauhtia. Muun muassa tästä syystä sen ympäristövaikutuksiin on alettu kiinnittämään enemmän huomiota.

Tulevaisuudessa lentomatkustaminen tulee luultavasti kohtaamaan myös muutoksia, joista yksi voisi matkustajien punnitseminen, kirjoittaa Independent [lähde].

Teknologia-alan yritys Fuel Matrix on tuonut julkisuuteen idean matkustajien punnitsemisesta. Tarkoitus on säästää lentokoneiden polttoainekuluissa sekä lisätä turvallisuutta.

Tällä hetkellä jokaista matkustajaa pidetään 88 kilon painoisena, kun lasketaan lentokoneen kuorman määrää. Joillain lentoyhtiöillä miehet lasketaan 93 kilon ja naiset 75 kilon mukaisesti.

Mikäli jokainen matkustaja punnittaisiin erikseen, voisi kokonaiskilojen määrä olla pienempi ja näin ollen koneeseen voitaisiin tankata vähemmän polttoainetta. Tämä säästäisi rahaa ja ympäristöä.

Mikäli lentokoneen matkustamossa olisi puolestaan painavampia ihmisiä, voisi kapteeni määrätä koneeseen lisää polttoainetta. Tämä tekisi lennosta turvallisemman polttoaineen riittävyyden vuoksi.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat