Pixabay
05:10 - 12.03.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Nainen käveli ulos kirkosta - unohti viimeiset 38 vuotta elämästään

Oddity Central kertoo [lähde] 56-vuotiaan naisen oudosta kohtalosta.

Nainen oli kävellyt ulos kirkon raamattutunnilta, kun hän huomasi oireita. Hän soitti miehelleen, että hänellä on kova päänsärky ja sumea näkö.

Aviomies kehotti puolisoaan menemään ensiapuun. Nainen kuitenkin oli tämän jälkeen pyörtynyt - onneksi hänen ystävänsä löysivät hänet parkkipaikalta ja veivät sairaalaan.

Sairaalassa naiselta kysyttiin kysymyksiä, joiden perusteella hänellä todettiin muistinmenetys. Hän ei muistanut viimeisestä 38 vuodesta mitään.

Viimeisin muisto oli hänen syntymäpäivänsä 18-vuotiaana, sillä naisen mielestä oli vuosi 1980. Presidentti oli puolestaan hänen mielestään Ronald Reagan. Nainen oli unohtanut myös olevansa naimissa ja että hänellä on lapsia.

Lääkärit eivät ole löytäneet selitystä muistinmenetykselle. Häneltä ei ole löytynyt aivovauriota eikä merkkejä aivohalvauksesta.

Diagnoosiksi hänelle annettiin erittäin harvinainen transientti globaaliamnesia. Tilan odotetaan jossain vaiheessa menevän ohi. Naisen muistinmenetys on kuitenkin kestänyt jo viisi kuukautta.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat terveys