Rex Features / AOP
03:10 - 13.10.2018 / maailmalta / Markku Leppilampi
Muistahan tämä Kiinan lomalla! Ravintolalasku 50 000 euroa!

Kiina on yksi niitä maita, joissa saa olla varuillaan huijausten vuoksi. Oddity Central kertoo [lähde] nyt kahdeksan hengen saamasta ravintolalaskusta.

Shanghailaisessa ravintolassa oli käymässä kahdeksan hengen dubailainen seurue. He söivät 20 ruokalajin aterian, joka toki olisi kallis - muttei sentään 50 000 euron arvoinen.

Tapauksesta päätyi kuitti julkisuuteen, jonka jälkeen se on herättänyt paljon kohua sosiaalisessa mediassa. Ravintola puolestaan väitti kuittia ensin väärennetyksi sanoen, etteivät he edes tarjoile kaikkia kuitissa näkyviä ruokalajeja.

Myöhemmin ravintola myönsi, että se oli myynyt kalliin aterian kahdeksalle vieraalle. Kysyttäessä hinnasta omistaja ja pääkokki Sun Zhaoguo väitetysti sanoi: "Eihän se ole yhtään mitään Dubaissa." Vääräleuat saattaisivat miettiä, unohtiko omistaja olevansa Kiinassa?

Ravintolan henkilökuntakin on kommentoinut laskua. Heidän mukaansa hinnat ovat mahdottomia, eikä niistä veloiteta läheskään niin paljon kuin kuittiin on merkitty. Omistaja sen sijaan puolusti itseään sanomalla, että kyseessä oli räätälöity illallinen vip-vieraille.

Kuitissa pelkkä palvelu maksoi yli 4800 euroa. Tapausta tutkivat myös Shanghain viranomaiset.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut rikos ruoka