Alamy / AOP
03:10 - 15.09.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Tiesitkö? Seksin harrastaminen ja harrastamattomuus vaikuttaa 9 terveydelliseen asiaan

Prevention-julkaisu kertoo [lähde] seksin harrastamattomuuden haitoista. Sillä voi toden totta olla vaikutusta terveyteen.

Saatat tuntea itsesi ahdistuneeksi tai stressaantuneeksi. Tämä saattaa näkyä konkreettisesti esimerkiksi väkijoukoille esiintymisen pelkona. Seksi vapauttaa hyvän olon kemikaaleja, kuten enforfiineja ja oksytosiinia, joista voi olla puutetta seksittömillä. Onneksi vaivaan auttaa myös masturbointi.

Sairastavuus lisääntyy. Seksin on huomattu lisäävän immuniteettiä peräti 30 prosenttia.

Virtsatietulehduksen riski vähenee. Seksi lisää tämän epämukavan sairauden riskiä.

Seksitautien riski vähenee. Seksiä harrastaessa kannattaakin käyttää kondomia.

Seksittömyys voi vähentää onnellisuuttasi sekä läheisyyden ja turvallisuuden tunnetta suhteessa. Paranoia kumppanin pettämisestä voi myös lisääntyä.

Libidosi voi kärsiä seksittömyydestä. Libido puolestaan hyötyy, jos seksiä harrastaa enemmän. Myös henkinen yhteytesi partneriin lisääntyy seksin harrastamisen kautta. Naisilla vagina kostuu sitä helpommin, mitä enemmän seksiä harrastaa.

Naisen saavuttaessa menopaussin, vaginan seinämät voivat ohentua, kuivua ja jopa altistua repeymille, jos seksiä ei harrasta. Tämä johtuu estrogeenin vähenemisestä.

Seksittömyys voi lisätä miehillä eturauhassyövän riskiä. Ejakulointi vähintään 21 kertaa kuussa vähensi riskiä merkittävästi. Seksin harrastamattomuus lisää miehillä myös erektiohäiriön riskiä.

artikkelin avainsanat:
seksi terveys