Jaakko Manninen
12:53 - 31.08.2018 / musiikki / Findance
Oliver-yhtyeeltä uusi single Balladi yksinäisille - some-runoilija Hanna Lind mukana sanoittamassa

Suomenkielisen popin ja rockin välimaastossa seikkaileva Oliver-yhtye julkaisi tänään Balladi yksinäisille -singlen.

Bändi julkaisee syyskuun 28. päivä Singlet 2014-2018 -kokoelma-albumin ja juhlistaa samalla myös 15-vuotista uraansa juhlakonsertilla.

Yksinäisyys on kasvava ongelma Suomessa ja bändi haluaa tuoda tätä esille uuden kappaleen myötä. Biisin suuri sanoma on toivo: Älä tee yksinäisyydestä ystävää. Ja luota siihen, että vielä tulee se päivä kun vieressä on paino toisen ihmisen. Kappale on sanoitettu yhdessä supersuositun some-runoilija Hanna Lindin kanssa. Lind on tunnettu Kun sanat riittävät -Facebook-sivustaan.

- Kun erosin maaliskuussa 2017 päätin heti, että annan kaiken tulla eteeni juuri sellaisena kuin se todellisuudessa tulee. Yksinäisyys alkoi suuremmin iskeä vastaan jo viime kesänä. Keikkoja oli älyttömästi ja kun ajelin sunnuntaina kotiin niin lähinnä pelotti. Pelotti se, että siellä ei ollut ketään eikä kukaan ollut lopulta edes kovin kiinnostunut siitä, että olin kotona. Silloin mun sydämessä soitteli ovikelloa yksinäisyys. Kipuilin asiaa paljon ja lopulta totesin, että me ei voida asua saman katon alla. Pikkuhiljaa elämä alkoi asettumaan paremmin. Yksinäisyys lähti, mutta mennessään se jätti muistijäljen, jota en halua koskaan unohtaa. Yksinäisyys on kamalaa. Se on sisältä käsin ihmistä syövä tunne, joka lamauttaa lopulta aivan kaiken, Oliverin laulaja-kitaristi Jari Väyliö kertoo omakohtaisesta kappaleesta.

- Balladi yksinäisille on mulle hyvin merkittävä kokemus biisin kirjoittamisesta monella tasolla. Se on ensimmäinen sanoitus, joka on lähes kokonaan mun kynästä, ja ensimmäinen Jarin kanssa tehty biisi, jonka teksti oli olemassa ennen sävellystä. Tekstin teema on myös hyvin omakohtainen ja sen kirjoittaminen teki välillä hyvinkin kipeää. Tällä biisillä mä haluan sanoa jokaiselle, että toivoa on. Ja silloin kun tuntuu että ei ole, silloin sitä vasta onkin. Tulee vielä aika toinen, Hanna Lind kertoo kappaleen sanoituksista. Lind sanoitti kappaleen yhdessä Jari Väyliön kanssa.

Oliver julkaisee Singlet 2014-2018 -kokoelmalevyn 28.9. Kokoelma pitää sisällään kaikki vuosina 2014-2018 julkaistut singlet ja kappaleet sekä ennen julkaisematonta materiaalia. Albumi ilmestyy diginä, mutta yhtyeellä on käynnissä joukkorahoitus kokoelman tiimoilta, jonka myötä fanit saavat päättää ilmestyykö albumi myös fyysisenä cd-levynä. Aiemmin yhtye on tehnyt kolme albumia vuosina 2009-2013.

Oliver -yhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 15-vuotta. Yhtye juhlii kokoelma-albumin julkaisua ja 15-vuotista uraansa lauantaina 29.9. kotikaupungissaan Virtain Hiekkarannalla. Keikan liput ovat myynnissä Livetossa.

Kuuntele Balladi yksinäisille Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Oliver