Rex Features / AOP
05:10 - 28.04.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Et kai käytä kättäsi jatkuvasti tyynynä? Seuraukset voivat olla pahat

Joskus voi tuntua niin väsyneeltä, että unta on saatava vaikka kättä tyynynä käyttäen. Oddity Central kertoo [lähde] kuitenkin, että käden päällä nukkumisesta voi olla vakavat seuraukset.

Zhang-niminen 28-vuotias kiinalainen toimistotyöntekijä oli tottunut ottamaan torkkuja työpöytänsä ääressä aina ruokatuntisin. Joskus hänen kädessään oli tunnottomuutta ja särkyä heräämisen jälkeen, mutta hän ei kiinnittänyt siihen kummemmin huomiota.

Kolme kuukautta sitten naista odotti kuitenkin ikävä yllätys, sillä hän ei voinut heräämisensä jälkeen tuntea lainkaan vasenta kättään. Hän oli kokenut saman aiemminkin, mutta tunto oli palannut muutaman minuutin kuluttua. Tällä kertaa tunnottomuus ei kuitenkaan poistunut.

Zhangilla alkoi olla vaikeuksia yksinkertaisten asioiden suorittamisessa, kuten esineiden nostamisessa. Hän menikin asian vuoksi lopulta lääkäriin.

Lääkärissä kävi ilmi, että käsi oli niin pahana, että se vaatisi leikkauksen. Käden tyynynä käyttäminen oli vaurioittanut hermoja, jotka kontrolloivat ranteen ja sormien liikettä.

Hermot voidaan yleensä korjata fysioterapialla, mutta ongelmat olivat jatkuneet liian pitkään.

Lääkärit varoittavat, että käden käyttäminen tyynynä voi aiheuttaa stressiä myös silmille, rajoittaa verenkiertoa aivoihin sekä vaikuttaa jopa ruoansulatusjärjestelmään.

artikkelin avainsanat:
terveys