Alamy / AOP
04:10 - 11.04.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Maailman tulisimman chilin syöminen ei päättynyt hyvin - mies sairaalaan ja vaiva viideksi viikoksi

Chilin syömiseen kannattaa suhtautua maltilla, mikäli haluaa välttyä Global Newsin raportoiman [lähde] yhdysvaltalaisen miehen kohtalolta.

34-vuotias mies osallistui kilpailuun, jossa piti syödä maailman tulisin chili - Carolina Reaper. Kilpailussa kävi kuitenkin ikävästi.

Mies söi chilin, jonka jälkeen hänelle ilmaantui välittömästi oireita. Hänelle tuli oksennusrefleksi, mutta mitään ei tullut ulos. Lisäksi hänellä oli pää- ja niskakipua.

- Välittömästi Carolina Reaper -chilin syömisen jälkeen hänelle tuli vaikea päänsärky, joka oli hänen pahin elämässään kokema, tohtori Kulothungan Gunasekaran kertoi.

Mies huomasi kotona päänsärkyjen palaavan aina välillä ja kivun olevan musertavaa, joten hän lähti terveyskeskukseen. Lääkäri kuvaili päänsärkyä "ukkospäänsäryksi." Se on päänsäryn muoto, jossa särky alkaa nopeasti ja on minuutin päästä kivuliaimmillaan. Yleensä kohtauksia on useampi kuin yksi.

Tutkiessaan tapausta tarkemmin, miehen aivoissa huomattiin muutoksia. Hänen aivoverisuonensa olivat supistuneet. Yleensä moista voi aiheuttaa huumeet kuten kokaiini ja amfetamiini. Tällä kertaa lääkärin oli pakko todeta, että syynä oli chili ja sen sisältämä kapsaisiini.

Miehen onneksi hän parantui oireista viiden viikon jälkeen. Lääkäri kehotti ihmisiä hakeutumaan hoitoon, mikäli chili aiheuttaa ukkospäänsärkyä.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat ruoka terveys tiede