Rex Features / AOP
12:10 - 29.03.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Tieteilijät saattoivat löytää ihmisestä uuden elimen - toimii muiden elimien suojana

Popular Mechanics kertoo [lähde] Weill Cornell Medicine -yliopiston ja NYU Langone Healt -terveyskeskuksen uskomattomasta löydöstä.

Tutkijat nimittäin saattoivat löytää ihmisestä kokonaan uuden elimen. Samalla tavalla kuin iho on elin, tutkijoiden löytämä ihon alla ja eri elimien suojana toimiva kerros saattaa olla oma elimensä.

Englanninkieliseltä nimeltään mahdollinen uusi elin nimeltään interstitium. Sen voisi kääntää esimerkiksi suojaavaksi välikudokseksi.

Tieteilijät tekivät löytönsä, kun he tutkivat potilaan sappiteitä. He huomasivat sappiteiden ympärillä kudosta, jossa oli selkeä toistuva kuvio. Jatkaessaan tutkimuksiaan, samaa kudosta löytyi ympäri vartaloa.

Kudos koostuu vahvasta proteiiniverkostosta. Tutkijoiden mielestä kudoksen tarkoitus on joustavoittaa ja tukea eri elimiä esimerkiksi äkkinäisissä kehon liikkeissä tai törmäyksissä.

Kudoksen sisällä oli myös nestettä, jonka merkityksestä ei olla vielä varmoja. Vielä ei ole myöskään varmaa, julistetaanko kudoksesta oma, uusi elimensä.

Kudos löytyi uudenlaisen lasermikroskoopin avulla.

artikkelin avainsanat:
terveys tiede tutkimukset