Alamy / AOP
12:10 - 20.03.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Yritys väittää voivansa säilöä asiakkaan aivot ikuista elämää varten - uudenlaisessa ratkaisussa kuitenkin valtava kompa

Kalifornialaisen Nectome yrityksen mukaan aivojen ei tarvitse kuolla, vaikka keho kuolisi, Oddity Central raportoi [lähde].

Yritys väittää keksineensä täydellisen tavan säilöä asiakkaan aivot tulevaisuutta varten silmällä pitäen sitä päivää, kun aivojen tietoisuus voidaan siirtää tietokoneeseen.

Ihminen saisi näin tavallaan ikuisen elämän - tai ainakin kopio itsestä voisi nauttia siitä. Yritys lupaa säilöä aivoja niin kauan, että teknologia on kehittynyt vaadittavalle tasolle.

Toimenpiteeseen sisältyy kuitenkin yksi erittäin suuri miinuspuoli. Aivot täytyy säilyä ihmisen eläessä ja toimenpide on tappava.

Toimenpiteessä aivoihin pumpataan sekoitus säilyttäviä kemikaaleja. Yritys sanoo toimenpiteen onnistuneen sian aivoilla niin hyvin, että "jokainen synapsi pystyttiin havaitsemaan elektronimikroskoopilla."

Väitetysti yrityksellä on jo asiakkaita. Jonotuslistalle pääseminen maksaa 10 000 dollaria. Yritys ei kuitenkaan tarjoa vielä palvelua, koska toimenpide ei välttämättä ole laillinen.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat tech terveys tiede