Pixabay
04:10 - 14.03.2018 / maailmalta / Lauri Ekroth
10 vuotta aktiivista hiustenvärjäystä - nainen alkoi kärsiä maksavaivoista

50-vuotias nainen joutui Kiinassa sairaalaan, kun hänen ihonsa muuttui yhtäkkiä keltaiseksi ja hän tunsi olonsa hengästyneeksi, kirjoittaa Oddity Central [lähde].

Tilanne kävi ilmi, kun nainen nimeltä Chen oli menossa illalla nukkumaan. Hän käveli portaita yläkertaan, jonka jälkeen hän tunsi olonsa epätavallisen hengästyneeksi. Hän ei kuitenkaan kiinnittänyt asiaan liiemmin huomiota.

Kun Chen saapui makuuhuoneeseen, hänen miehensä huomasi, että naisen iho oli muuttunut keltaiseksi. He päättivät lähteä välittömästi sairaalaan.

Sairaalassa naisen kehossa todettiin olevan kymmenkertainen määrä bilirubiinia eli kemiallisia yhdisteitä, mitä normaalisti on. Lääkärit havaitsivat, että naiselle oli kehittynyt maksakirroosi.

Lääkärit alkoivat selvittämään syytä kirroosille. Itse Chen kertoo, ettei hänellä ole ollut koskaan alkoholiongelmaa, eikä hän käytä huumeita.

Kyselyiden jälkeen kuitenkin selvisi, että Chen on värjännyt hiuksiaan noin kerran kuukaudessa kymmenen vuoden ajan. Lääkärit päätyivät siihen tulokseen, että naisen tilan oli aiheuttanut hiusväreissä olevat kemikaalit.

Yli 20 päivän hoidon jälkeen naisen tila kohentui merkittävästi. Lääkärit kuitenkin sanoivat, että maksaan jäi vielä joitain vaurioita. Nämä vauriot lisäävät riskiä sairastua syöpään.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat