Pixabay
00:33 - 07.03.2018 / viihde / Lauri Ekroth
Rakkauden puu on ihmeellinen ja haastaa nykypäivänä myös eri sovellukset - toiminut jo yli 100 vuotta

Maailma muuttuu jatkuvasti, mutta yksi asia pysyy. Ihmiset nimittäin tavoittelevat rakkautta keinolla millä hyvänsä.

Vaikka teknologia tarjoaakin rakkauden löytämiseen muun muassa erilaisia sovelluksia, on maailmassa muitakin keinoja löytää se oikea.

Yksi tällainen on ehdottomasti Saksassa Eutinin kaupungin ulkopuolella sijaitseva 500 vuotta vanha tammi, jolla on jopa oma osoitteensa.

Puulla on osoite siitä syystä, koska ihmiset lähettävät ympäri maailmaa sinne päivittäin noin 40 kirjettä etsien rakkautta. Kirjeet päätyvät tammen kyljessä olevaan reikään, josta ihmiset voivat käydä lukemassa niitä.

Mikäli kirjeen lukenut henkilö löytää mielenkiintoisen kirjeen, saa hän ottaa sen ja vastata kirjeen lähettäjälle kirjeellä, kirjoittaa Oddity Central [lähde].

Vaikka tammen kerrotaan olevan noin 500 vuotta vanha, on se toiminut rakkauden puuna vasta hieman yli 100 vuotta. Tarinan mukaan kaikki alkoi vuonna 1890, kun paikallinen tyttö Minna rakastui paikalliseen suklaan valmistajaan Wilhelmiin.

Minnan isä ei hyväksynyt suhdetta ja kielsi häntä tapaamasta Wilhelmiä. Pari ei kuitenkaan luovuttanut, vaan alkoivat lähetellä toisilleen kirjeitä laittamalla ne tammen kyljessä olevaan reikään.

Noin vuoden kestäneen kirjeenvaihdon jälkeen Minnan isä sai nuoret kiinni. Sen sijaan, että hän olisi suuttunut, hän päätyikin antamaan heille luvan mennä naimisiin. Tarinan mukaan heidät vihittiin 2. kesäkuuta 1891 rakkauden tammen juurella.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat