Image Source / AOP
08:10 - 06.03.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Oliko mysteerinen äänihyökkäys Yhdysvaltain lähetystöä vastaan sittenkin jotain vielä oudompaa? (kuuntele itse)

On ollut jo pidempään epäilyjä siitä, että Yhdysvaltain Kuuban lähetystöä vastaan tehtäisiin outoja äänihyökkäyksiä, Popular Mechanics kertoo [lähde].

Työntekijät ovat raportoineet erilaisista oireista päänsärystä aivovaurioihin. Tutkijat ei ole kuitenkaan pystyneet selvittämään, mistä on kyse.

Tohtorit ovat tutkineet työntekijöiden aivoja ja havainneet niissä outouksia. Selvää syytä ei heilläkään ole ollut antaa.

Lähetystössä on niin ikään tehty säännöllisesti etsintöjä, mutta mitään vihamielistä ei ole löydetty. Syyksi on epäilty jonkinlaisia akustisen aseen tekemiä hyökkäyksiä, mutta useiden tutkijoiden mukaan työntekijöiden saamat oireet eivät ole voineet tulla akustisesta hyökkäyksestä.

Associated Press julkaisi nyt videon äänestä, joka väitetysti kuultiin lähetystössä. Ääni koostuu kahdesta signaalista eri taajuuksilla, jotka tuottavat intermodulaatiosäröä 7 kilohertsin taajuudella. Kyseisenlainen signaali on myös luonteeltaan tiettyihin paikkoihin paikallistuva, joka selittäisi sen, miksi vain jotkut työntekijät kuulivat äänen.

Kyseisen äänitetyn signaalinkaan ei silti pitäisi pystyä aiheuttamaan aivovaurioita. Asia siis säilyy edelleen mysteerinä. Alla tallenne äänestä.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat tiede