Pixabay
17:10 - 27.02.2018 / maailmalta / Lauri Ekroth
Todellinen taistelija - 20-vuotias selätti vaikean syövän jo kolmannen kerran

Teini-ikä tuntuu monelle teinille äärimmäisen vaikealta ajalta. Tähän on olemassa monia syitä, mutta harvalle se on yhtä haastava kuin 20 vuotta täyttäneelle Lewis Maguirelle.

Maguiren todelliset haasteet alkoivat hänen ollessaan 16-vuotias, kun hän havaitsi televisiota katsellessaan pienen kyhmyn niskassaan, kirjoittaa LAD Bible [lähde].

Löydöksensä vuoksi nuorukainen päätti mennä tutkituttamaan kyhmyn lääkärille. Muutaman päivän päästä tulokset olivat valmiit ja Maguiren todettiin sairastavan tasolle neljä kehittynyttä Hodgkinin lymfoomaa, joka on syöpä.

Vuonna 2014 Maguire sai kuitenkin iloisia uutisia, sillä hän oli onnistunut selättämään haastavan syövän. Hän kertoo sen olleen tuolloin elämänsä paras tunne.

Taistelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä vuoden 2016 tammikuussa todettiin, että syöpä oli uusiutunut. Maguiren mielestä tieto syövästä oli pahempi toisella kerralla kuin ensimmäisellä.

Vaikka Maguire oli oppinut ensimmäisestä kerrastaan, mitä hoito on, koki hän toisen kerran ensimmäistä kertaa haastavampana.

Puoli vuotta diagnoosista tuolloin 18-vuotias Maguire sai jälleen positiivisia uutisia, kun hän onnistui kukistamaan syövän toistamiseen.

Noin vuoden päästä tästä Maguire sai jälleen ikäviä uutisia, sillä syöpä todettiin nuorukaisella kolmanteen kertaan. Tällä kertaa sen hoitaminen oli vieläkin haastavampaa, sillä perinteinen kemoterapia ei enää toiminut.

Maguire joutui käymään läpi erittäin raskaita erikoisempia kemoterapiahoitoja, jotka aiheutti hänelle aluksi halvaantumisen niskasta alaspäin.

Hän kuitenkin onnistui selättämään syövän kolmannen kerran. Lisäksi hänen liikuntakykynsä on osittain palautunut, mutta hän harjoittelee yhä kävelemistä.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat