action comedy edm horror naiskauneutta scifi superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat evästeet

Tieteen mukaan on parempi olla sinkku - tästä se johtuu

12.02.2018 / klo 08:10 / ML / viihde

Tinderin käytölle kannattanee jättää hetki taukoa ja lähteä viettämään itsensä kanssa iltaa, sillä sinkkuudessa on tutkijoiden mukaan merkittäviä etuja - yksi niistä on mahdollisuus olla yksin, Independent kertoo [lähde].

Tieteilijöiden mukaan sinkut todennäköisesti nauttivat yksinolosta, mutta sinkkuudesta on myös päinvaistaistakin hyötyä.

Tutkimusten mukaan sinkuilla on vahvemmat sosiaaliset verkostot kuin naimisissa tai parisuhteessa elävillä. Lisäksi he myös antavat apua ja saavat apua enemmän sosiaalisessa verkostossaan olevilta ihmisiltä.

- Sinkkuus lisää sosiaalisia kontakteja sekä miehillä että naisilla, tutkijat Natalia Sarkisian ja Naomi Gerstel kirjoittavat tutkimuksessaan.

Ystävyyssuhteiden hyvällä tolalla on vaikutusta myös ikääntymiseen ja onnellisuuteen. Ystävyyssuhteiden merkitys kasvaa, mitä vanhempia ihmiset ovat. Iäkkäillä ihmisillä ystävyyssuhteet perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa korreloivat terveyden ja onnellisuuden kanssa.

- Muutaman todellä hyvän ystävän olemassaolo voi tehdä valtavan vaikutuksen terveyteemme ja hyvinvointiimme, ystävyystutkimuksen tehnyt William Chopik kertoi.

Muita hyötyjä sinkkuudessa olivat hyväkuntoisuus, vapaudentunne, luovuus, tuotteliaisuus ja läheisyys. Sinkuilla on myös suurempi tunne itsemääräämisoikeudesta. He niin ikään tuntevat kasvavansa henkisesti enemmän kuin parisuhteissa elävät.

Netflix lisäsi juuri 49 leffaa - katso lista täällä