action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Pidät tietenkin välillä kahvitauon - tiede kertoi millainen tauon pitäisi oikeasti olla (pelaajat tykkäävät)

23.08.2017 / klo 18:10 / ML / viihde

Pelaamisesta on löydetty tutkimuksissa paljon hyötyjä ja lisää on luvassa, Rocket News 24 kertoo [lähde].

Floridalaisen yliopiston tutkimuksen mukaan kahvitaukojen sijaan töissä kannattaisi pitää pieniä pelitaukoja. Tämä on tutkijoiden mukaan rentouttavampaa kuin tavallisten taukojen pitäminen.

66 tutkimukseen osallistujaa jaettiin kolmeen ryhmään. Kaikki ryhmät tekivät ensin henkisesti vaativan tehtävän tietokoneella. Tämän jälkeen ensimmäinen ryhmä pelasi tauollaan peliä nimeltään Sushi Cat, toinen ryhmä osallistui ohjattuun meditaation ja kolmas ryhmä vain "chillasi." Jokainen tauko kesti viisi minuuttia.

Tutkijat havaitsivat, että ihmiset, jotka vain istuskelivat taukonsa aikana tunsivat edelleen olonsa stressaantuneeksi aiemmasta työtehtävästä. Meditoijat puolestaan tunsivat vähemmän stressiä rentoutumisharjoituksen ansiosta. Ainoastaan pelaajat tunsivat olonsa paremmaksi tauon jälkeen, koska he saivat ajatuksensa pois työstä kokonaan.

Tutkimuksen perusteella siis näyttäisi, että jos aivot ovat stressaantuneet vaativista työtehtävistä töissä tai koulussa, pelit toimivat rentouttajana jopa paremmin kuin meditaatio.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä