action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Vanhempien kohtalo järkyttää - viranomaiset veivät lapsen järjettömän syyn takia

16.03.2017 / klo 09:10 / ML / maailmalta

Vuonna 2009 italialaispariskunta, tuolloin 57-vuotias Gabriella De Ambrosis ja 69-vuotias Luigi De Ambrosis, päätti hankkia vielä lapsen, Oddity Central kertoo [lähde]. Lapsi hankittiin koeputkihedelmöityksellä.

Ensimmäisen kerran vanhemmista ilmoitettiin sosiaaliviranomaisille jo sairaalassa, koska joku tuntematon henkilö piti heitä sopimattomana vanhemmiksi ikänsä vuoksi. Italiassa ei ole kuitenkaan lakia, joka estäisi vanhemmuuden iän vuoksi.

Lapsen hankkimisen jälkeen heistä tehtiin Italiassa uutisjuttuja, joiden myötä he saivat lempinimen "isovanhemmat vanhemmat." Julkisuuden myötä he saivat jälleen negatiivista palautetta siitä, etteivät he sopisi ikänsä vuoksi vanhemmiksi.

Lopulta kävikin niin, että heidän ilonsa uudesta perheenjäsenestä loppui lyhyeen. 15 kuukautta lapsen syntymän jälkeen heitä syytettiin lapsen heitteillejätöstä, koska lapsi oli seitsemän minuutin ajan autossa valvomatta.

Lapsi oli hetken yksin, koska pariskunta kävi hakemassa kotinsa sisältä maitoa lapselle. Tästä seurasi painajainen, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä.

Naapurin todistuksen avittamana heitä syytettiin heitteillejätöstä, jonka seurauksena tuomioistuin katsoi, etteivät Gabriella ja Luigi sovi vanhemmiksi ikänsä vuoksi.

Pariskunnan mieleen jäi erityisesti tuomarin lausunto, jossa hän väitti lapsen olevan "geneettisen teknologian suomien vääristyneiden mahdollisuuksien seurausta." Tuomarin mielestä lapsesta olisi tullut joka tapauksessa orpo tai se olisi otettu iäkkäiltä vanhemmilta pois.

Lapsi adoptoitiin sijaiskotiin. Viisi vuotta tämän jälkeen päätös todettiin oikeudessa vääräksi, mutta lasta ei silti palautettu vanhemmilleen. Perusteluna oli, että koska lapsi on todella tuntenut vain sijaisvanhempansa, siirto oikeille vanhemmille olisi haitallista lapselle.

Vanhemmat valittivat päätöksestä vielä tämänkin jälkeen, mutta vastikään oikeus päätti uudelleen, ettei lasta palauteta vanhemmilleen. Pariskunta ei aio luovuttaa, mutta koska Luigi on jo 75-vuotias ja Gabriella 63-vuotias, aika saattaa käydä vähiin.

Lapsi on tällä hetkellä 7-vuotias.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä