Alamy / AOP
05:10 - 23.02.2017 / viihde / Markku Leppilampi
Tuotteiden mukana tulevista silikageelipusseista on monenlaista hyötyä - yhdeksän vinkkiä

Monien kaupasta ostettavien tuotteiden mukana tulee silikageelipusseja, joiden tarkoituksena on suojella tuotetta kosteudelta.

Mirror kertoo [lähde] nyt, että silikageelipusseja ei kannata heittää pois, sillä niille löytyy monenlaista käyttöä.

Alla lista.

1. Kuivata puhelimesi

Jos puhelin on jostain syystä joutunut kosketuksiin veden kanssa, silikageelipussit auttavat. Poista ensin akku, sim-kortti ja SD-kortti. Laita tämän jälkeen puhelin astiaan, joka on täytetty silikageelipusseilla.

2. Märät uimavaatteet

Jos joudut matkustamaan märän uimavaatteen kanssa esimerkiksi lomalta, laita asuste pussiin, jossa on silikageelipusseja. Näin vältät homeisen tuoksun, kun olet kotona.

3. Suojaa partateräsi

Kertakäyttöiset partaterät saattavat tylsistyä itsestään kylpyhuoneen kosteuden vuoksi. Laita terät ilmatiiviiseen astiaan muutaman silikageelipussin kanssa.

4. Suojaa valokuvasi

Laita valokuvasi silikageelipussien kanssa esimerkiksi Minigrip-pusseihin suojataksesi ne kosteudelta.

5. Siemenet säilyväksi

Jos aikomuksenasi on käyttää puutarhassasi siemeniä, ne kannattaa suojata. Laita siemenet kirjekuoriin, joissa on silikageelipusseja. Tämän jälkeen laita kirjekuoret ilmatiiviiseen astiaan.

6. Suojaa lemmikkisi ruoka

Lemmikkien ruoat saattavat kosteutua, varsinkin jos niitä ostaa enemmän kerralla. Pidä ruoka muoviämpärissä, jonka reunoille on teipattu silikageelipusseja.

7. Pidä vedenalainen kamerasi kuivana

Kameran linssiin saattaa kondensoitua kosteutta, joka voi jättää jälkensä linssiin. Kaksi silikageelipussia pelastaa kosteudelta.

8. Haiseva treenilaukku

Treenilaukkuun kertyvä kosteus ei tuoksu hyvältä. Laita laukkuun silikageelipusseja kosteuden vähentämiseksi. Myös bakteerit vähenevät. Silikageelipussit voi laittaa myös treenikenkiin hajun vähentämiseksi.

9. Vanhat tuoksuvat kirjat

Vanhat kirjat saattavat tuoksahtaa oudolle. Laita kirja minigrip-pussiin silikageelipussin kanssa muutamaksi päiväksi ja tuoksu vähenee.

artikkelin avainsanat:
niksit urheilu