action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Meksikolainen kaupunki heitti ulos rikolliset, poliisit ja poliitikot - alueen elämä muuttui täysin

18.10.2016 / klo 09:10 / ML / viihde

Viisi vuotta sitten Cheránin pikkukaupungin asukkaat olivat maailmanlaajuinen uutinen, kun he ajoivat pois voimakkaat huumejengit pois kaupungista. Pian sen jälkeen he heittivät ulos poliisit ja poliitikot, Oddity Central kertoo [lähde].

Asukkaiden vallankumouksesta alkoi heidän oma itsehallintonsa. Korruptoituneiden poliisien ja poliitikoiden sijaan järjestystä ylläpitää asukkaiden oma miliisi, jossa on jäseninä sekä naisia että miehiä. Lisäksi asukkaiden keskuudesta valittiin kunnanvaltuutetut. Vaalit pidetään kolmen vuoden välein.

Cheránilaiset onnistuivat kaikessa tässä ilman Meksikon valtion apua.

Muutoksella on ollut positiiviset seuraukset, sillä alueen rikollisuus on romahtanut. Viimeisen vuoden aikana ei ole ollut lainkaan murhia, kidnappauksia tai katoamisia. Sen sijaan jo 10 kilometrin päässä Cheránista, muissa asutuskeskuksissa rikollisuus on nousussa ja murhat ja kidnappaukset tavallisia.

Myös alueen luonto on saanut rauhan, sillä huumekartellit hakkasivat aiemmin antiikkisia metsiä, jotka ovat tärkeitä esimerkiksi alueen vedensaannin vuoksi. Nyt metsiä ei enää hakata - sen sijaan cheránilaiset ovat istuttaneet 3000 hehtaaria puita.

Netflix lisäsi juuri 49 leffaa - katso lista täällä