action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Kuuletko joskus puhelimen soivan, vaikkei se soi? Se saattaa johtua tästä

06.02.2016 / klo 09:10 / ML / viihde

Jos olet joskus luullut, että puhelin pirisee tai värisee, et ole ainoa. Uuden tutkimuksen mukaan jopa kahdeksan kymmenestä on tuntenut haamuvärinää, eli kännykän värinähälytyksen taskussaan. Puolet tutkimukseen osallistujista oli kuullut haamupirinää, The Telegraph raportoi [lähde].

- Yhä enemmän ymmärretään, että "ringxiety" (pirinäahdistus) saattaa johtaa negatiivisiin terveysvaikutuksiin, kuten päänsärkyyn, stressiin ja unihäiriöihin, tutkimuksen julkaisseen lehden päätoimittaja tohtori Brenda Wiederhold kuvaili.

- Puhelin on taskussamme jatkuvasti ja siiitä on tullut tavallaan itsemme jatke. Olemme jatkuvassa valmiustilassa vastaanottamaan puhelun tai viestin ja kun tunnemme jotain, kuvittelemme sen olleen puhelin, vastaavan tutkimuksen tehnyt professori Robert Rosenberger Georgia Tech yliopistosta sanoi.

Tutkijat uskovat, että ihmiset, jotka ovat epävarmoja ystävyyssuhteistaan tai kaipaavat kovasti seuraa, kuulevat eniten puhelinsoittoja tai tekstiviestien ääniä päässään, vaikkei niitä oikeasti olisi kuulunut.

Vaikka haamupirinät ja -värinät ovat varsin yleisiä, vain kaksi prosenttia tutkituista piti sitä ongelmana.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä