action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Salaliittoteoreetikot: Uusi Planeetta 9 on mystinen "Nibiru"

25.01.2016 / klo 07:10 / ML / viihde

Netissä on kiertänyt jo kauan väitteitä aurinkokunnassa piilossa olevasta planeetasta nimeltä Nibiru. Salaliittoteoreetikoilla olikin juhlapäivä, kun uutinen mahdollisesta uudesta löydetystä planeetasta - jolle on annettu lempinimi Planeetta 9 - tuli vastikään julki, The Telegraph kertoo [lähde].

Salaliittoteoreetikoiden mielestä Planeetta 9 on Nibiru tai toiselta nimeltään Planeetta X. "Oikeassa olemisen" juhlaa tosin saattaa himmentää se, että salaliittoteoriaan kuuluu myös väittämä, että kyseinen planeetta tuhoaa Maan sen ohittaessa meidät.

Vetovoiman vaikutuksesta aiheutuisi massiivisia maanjäristyksiä ja tulivuorten purkauksia tuhoten kaiken elämän maapallolta.

Alkuperäinen Nibiru-teoria juontaa jo vuodelta 1976, kun kirjailija Zecharia Sitchin kertoi babylonialaisten ja sumerilaisten tietäneen planeetasta, joka kiertää Auringon kerran 3600 vuodessa. Väitteet perustuivat sumerilaisten kirjoitusten tulkintoihin, joita muut tutkijat eivät ole tunnustaneet.

Vakavasti otettavat tutkijat Konstantin Batygin ja Michael E. Brown Caltechin yliopistosta julkaisivat 20. tammikuuta epäsuoria todisteita Planeetta 9:n olemassaolosta. Planeetta sijaitsee kaukana aurinkokunnan laidalla. Sillä on kymmenen Maan massa ja se kiertää Auringon kerran 10 000 - 20 000 vuodessa.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä