17:21 - 19.01.2004 / / Findance
Dj Slow´n sooloalbumi julkaistaan

DJ Slow´n menestyssingle These Jeans (R Way 2 Hotta!) on niitä musiikkiesityksiä, joita on vaikea luokitella. Siinä soi hyväntuulinen funk, soul ja big beat, mutta myös slide-kitaran sävyttämä country. Toisaalta se on myös yksinkertaisen tarttuva pop-rock-hitti, joka istuu yhtä hyvin televisioon, radioaalloille tai levysoittimeen. Ehkä juuri siksi kappale on erinomainen maistiainen DJ Slow´n valloittavan aurinkoiselta sooloalbulta This Is Now, joka julkaistaan 23.01.2004.

Samasta syystä These Jeans on myös erinomainen esimerkki DJ Slow´n eli Vellu Maurolan tuotannosta. Yhtenä maan mukavimmista musiikintekijöistä tunnettu Slow on nimittäin mies, joka on luonut uran ennakkoluulottomasta raja-aitojen rikkomisesta. "Koko albumi esittelee mun eri puolia. Siinä mielessä These Jeans kertoo hyvin siitä, mitä mä pyrin tekemään", Slow sanoo.

Harva itse asiassa tietää, mitä kaikkea 28-vuotias DJ Slow on ehtinyt tekemään. Hän soitti levyjä klubeilla jo teini-ikäisenä hiphop-fanina. 1990-luvulla hän toimi esimerkiksi RinneRadion, Giant Robotin ja The Supperheadsin lava-dj:nä. Yhdessä RinneRadion johtomiehen Tapani Rinteen kanssa syntyi myös SlowHill-projekti, joka yhdisteli Finndisc-albumillaan suomalaisen jazzin klassikoita moderniin rytmimaailmaan.

Viime vuosikymmenen loppupuolella Slow oli mukana perustamassa Pepe Deluxé -yhtyettä, jonka tyylikkään tunnelmallinen kappale Before You Leave päätyi Levi´s-farkkujen tv-mainoskampanjan taustamusiikiksi. Kuten niin useat aikaisemmatkin Levi´s-mainokset, spotti teki Before You Leavesta ja emoalbumistaan Super Sound kansainvälisiä menestyksiä. DJ Slow jätti Pepe Deluxén kaikessa sovussa ja jatkoi jo aiemmin aloittamaansa mainosmuusikon, tuottajan ja DJ:n uraansa. Viime vuosina Slow on tehnyt omassa yrityksessään musiikkia isolle joukolle maamme suurimpia yrityksiä. Samalla hän on tuottanut esimerkiksi hiphop-suuruus Palefacea ja tehnyt musiikkia televisioon (esim. Rikospoliisi Maria Kallio, Paholaisen tytär, 4Pop, Suomen Robinson) ja elokuviin (esim. Levottomat 3).

Kaikki tämä ei ole estänyt Slow´ta tekemästä omaa musiikkiaan ja valmistelemaan ensimmäistä kokonaan omaa albumiaan. Päinvastoin. "Tilaustöissä tärkeintä on tehdä haluttuun käyttötarkoitukseen mahdollisimman hyvin sopivaa musiikkia. Siinä täytyy käyttää kaikkea sitä ammattitaitoa, mitä miehestä löytyy. Oman musan tekeminen on toisella tavalla tärkeää. Siinä voi kokeilla kokonaan uusia juttuja", Slow määrittelee.

This Is Now onkin erinomainen näyte DJ Slow´n tämänhetkisistä kyvyistä rytmien parissa. Monipuolinen, mutta selvästi selvästi yhden miehen käden jälkeä. Kokeileva, mutta kaikkea muuta kuin vaikea. Ja ennen kaikkea hyväntuulinen. Juuri niin hyväntuulinen kuin Slow yleensäkin. "Ehkä mun tunnetuimmissa töissä on tullut esille erityisesti se tunnelmallinen puoli. Tällä levyllä mä halusin tuoda esiin ennen kaikkea positiivisen puoleni. Siinä on se aurinkoinen puoli mun asenteesta."

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat: