08:00 - 28.09.2007 / / Findance
Klamydia iski Närpiössä

Klamydian uuden nimikkoalbumin biisi Närpiön kansallislaulu on aiheuttanut keskustelua Pohjanmaan suunnalla. Osa porukasta on närkästynyt tekstin kuittailusta suomenruotsalaisuudelle ja osa on suhtautunut huumorilla. Bändin kohta kaksikymmenvuotisen uran laulujen teksteihin mahtuu vakavampaa ja rennompaa tekstimaailmaa.

"Se on huumoriväritteistä kritiikkiä.Hirvittää se sisäsiitoisuus. Närpiössä asuu nuoria,jotka eivät edes osaa suomea. Vanhemmat ovat tehneet paikasta lapsilleen loukun. Älkää hyvät ihmiset aidatko itseänne liian pieneen piiriin. Siinä tehdään hallaa lapsille. Ruotsinkielen vaaliminen on mennyt sairaalloiseksi.Nyt tietysti pelätään,että koko kieli katoaa.", totesi solisti Vesku Jokinen pari viikkoa sitten Pohjalainen-lehdessä.

"Täälläpäin leikitään jo ihmisten terveydelläkin pelkän kielipolitiikan takia. Lääkäripula on jatkuva, koska lääkäreiden ja hoitajien ruotsinkielisyys on tärkeämpää kuin pätevyys hoitaa ihmisten hyvinvointia. Ruotsinkieliset kunnat ottavat maahanmuuttajia asukkaikseen ja opettavat heille ainoastaan ruotsia. Vieraista kulttuureista tulleiden ihmisten elintila suomessa rajataan naurettavan suppealle alueelle täysin kielellisistä syistä", kommentoi Jokinen

Syksyn kiertue starttaa tänään Kaarinasta.

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat:
Klamydia