action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

11-vuotias kärähti suklaasta - raju rangaistus

25.07.2013 / klo 22:40 / OR / maailmalta

The Telegraph [lähde] kertoo, miten kovan hinnan suklaan hallussapidosta voi joutua maksamaan. Koulun retkelle Englannin Wightsaarelle lähtenyt 11-vuotias Holli McCann sai nimittäin kokea omakohtaisesti, ettei retken säännöissä mainittua suklaakieltoa olisi kannattanut rikkoa.

Kaikki alkoi McCannin äidilleen kirjoittamasta kirjeestä, jossa hän kertoi ottaneensa mukaan suklaata ja syöneensä sitä salaa ystäviensä kanssa. Retkeä valvoneet opettajat olivat kuitenkin avanneet ja lukeneet tytön kirjeen ennen postitusta, minkä seurauksena he suorittivat ratsian hänen huoneeseensa. Etsintöjen aikana tytön matkatavarat pengottiin läpikotaisin ja niistä löytyikin lisää suklaapatukoita.

Koska McCann oli rikkonut retken sääntöjä, hänen äitiään pyydettiin saapumaan paikalle ja viemään tyttärensä kotiin. Vähävarainen yksinhuoltajaäiti oli säästänyt rahaa reissua varten jo puolen vuoden ajan ja 350 euron matkabudjetin lisäksi nainen tarvitsi vielä 150 euroa matkakustannuksiin, ja joutui lainaamaan summan tuttaviltaan. Lisäksi matka tyttären luo oli pitkä, sillä ajettavaa kertyi lähes 260 kilometriä.

Äiti ihmettelee koulun tiukkaa linjaa ja on tehnyt tapahtuneesta valituksen. Koulun edustajat eivät suostuneet ottamaan kantaa asiaan, mutta Hertfordshiren kunnanvaltuusto kommentoi luokkaretkeä seuraavasti:

- Ennen kuudennen kouluvuoden retkeä Wightsaarelle oppilaita ja heidän vanhempiaan pyydettiin allekirjoittamaan käyttäytymissäännöt, joissa määriteltiin selkeästi, kuinka oppilaiden pitäisi käyttäytyä retken aikana. Tällä haluttiin varmistaa, että kaikilla olisi turvallinen ja miellyttävä loma. Oli myös tiedossa, että sääntöjen rikkomisen seurauksena vanhempia pyydettäisiin hakemaan lapsensa kotiin, kuten tämän oppilaan kohdalla kävi.

Onko luvaton suklaan syöminen kouluretkellä mielestäsi riittävä syy lähtöpassien antamiselle?

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä

artikkelin avainsanat: hullut jutut

edellinen artikkeli: Vaihtoi radiokanavaa - oli saada viidakkoveitsestä

seuraava artikkeli: Poliisin salainen ase: hanhet