09:05 - 18.05.2010 / viihde / Findance
Tätä miestä pelkää jo Yhdysvaltain armeijakin

Alex Jones on yksi vaihtoehtoisen median yhdysvaltalaisista kärkinimistä.

36-vuotias radiojuontaja peräänkuuluttaa vahvasti näkemystään, jonka mukaan erityinen eliitti hallitsee maailmaa mielivaltaisesti.

Jones varoitti puolitoista kuukautta ennen syyskuun 11. päivän iskuja, että rikolliset elementit Yhdysvaltain hallituksessa ovat mahdollisesti lavastamassa terrori-iskuja ja ihmisten tulisi ottaa yhteyttä suuriin sanomalehtiin ja Valkoiseen taloon.

Useita dokumenttejakin tehneen Jonesin maine on kasvanut vuosien aikana ja tätä nykyä hän saa ohjelmaansa haastateltavakseen merkittäviä poliitikkoja ja julkisuudenhenkilöitä. Mm. Muse-laulaja Matthew Bellamy ja country-tähti Willie Nelson ovat kertoneet ohjelmassa epäilevänsä WTC-iskujen taustoja. Hänet tunnetaan myös miehenä, joka esitteli Minnesotan ex-kuvernöörille Jesse Venturalle vaihtoehtoisen maailmankuvan.

Yhdysvaltain armeijassa puolestaan on tiettävästi kielletty Alex Jonesin radio-ohjelmien kuunteleminen, mutta tämä on herättänyt vain sotilaiden mielenkiinnon miestä kohtaan. Jones saakin tätä nykyä ohjelmaansa soittoja myös palveluksessa olevilta sotilailta.

Viime viikolla Jonesin uralla kääntyi jälleen uusi lehti, kun hän sai puhelinlinjojen kautta haastateltavakseen 11 vuotta hiljaiselossa pidetyn David Paul Hammerin, joka vietti aikaa sellissä Oklahoma Cityn vuoden 1995 pommi-iskusta kuolemaan tuomitun Timothy McVeighin kanssa. Hammer paljasti Jonesin haastattelussa McVeighin kertoneen hänelle Yhdysvaltain hallituksen osallisuudesta pommi-iskuun.

Haastattelun ensimmäinen osa:

Sittemmin Hammer sai lähetettyä läheisensä kautta Jonesille viestin, jonka mukaan hänet on eristetty ja asetettu tutkintaan antamansa haastattelun vuoksi. Turvallisuudensa puolesta pelkäävä Hammer vannoi haastattelunkin aikana useita kertoja, että hän ei aio tehdä itsemurhaa.

Jonesin luotsaaman Infowars.com-nettisivuston mukaan lukuisia Oklahoman pommi-iskun tutkintaan osallistuneita poliiseja ja paikalla työskennelleitä palomiehiä on kuollut mystisesti. Näistä merkittävin on Terrance Yeakeyn tapaus:

artikkelin avainsanat:
Alex Jones salaliitto